Mastering WipEout Omega Collection

De racer van de clubber, WipEout, is altijd al een adembenemende mix geweest van gekke sci-fi-beelden en bonkende beats. Het is terug met een wraak op de PS4, met WipEout Omega Collection combineert de snelle actie van de eerdere inzendingen in de serie met de 4K toeters en bellen dat het merk van futuristisch racen altijd heeft verdiend.

Maar het is geen Mario Kart - WipEout Omega Collection vergt enige echte vaardigheden om succesvol te beheersen.

En dat is waar we binnenkomen. Lees verder voor onze selectie WipEout Omega-tips, -trucs en -technieken die je elke keer naar de eerste plaats moet racen.

Vorige pagina 1 van 11 Volgende Vorige pagina 1 van 11 Volgende

Pilot Assist is je beste vriend als groentje ...

Zoals de meeste WipEouts ervoor (voornamelijk omdat het uit drie van de vorige vermeldingen in de serie bestaat), heeft de Omega-collectie een functie die bekend staat als Pilot Assist die standaard is ingeschakeld. Dit is in feite een modus die je snelheid automatisch aanpast terwijl je rond de vele tracks van de anti-zwaartekrachtraces racet.

De pure snelheid van WipEout kan enigszins desoriënterend zijn als je nog nooit eerder hebt gespeeld, dus wees niet bang om de piloot-assistent ingeschakeld te laten als je gewend raakt aan de scherpe bochten, sprongen en zwaartekracht tartende lussen die de serie maken ' baanontwerp. Houd echter de inhoud van één speler bij gebruik van de functie.

Vorige pagina 2 van 11 Volgende Vorige pagina 2 van 11 Volgende

... maar het zal je alleen maar vertragen als je eenmaal verbeterd bent

We zeggen dat we het houden aan races voor één speler, omdat het online racen domineren een heel ander niveau is dan concurreren met AI. In de tussentijd, naarmate je meer gewend raakt aan de details van het besturen van supersnel drijvend schip, zul je merken dat Pilot Assist je kostbare seconden kost, omdat het standaard de meest redelijke snelheid op een gegeven hoek inneemt.

Het winnen van races, zelfs tegen AI, komt vaak neer op hoe snel je een bocht neemt zonder de muur te raken. Het is een prima balans, maar het is er een die je niet kunt beheersen met Pilot Assist. Ga dus naar het menu Spelinstellingen en deactiveer het. Je zult meteen zijn afwezigheid opmerken, maar je vaardigheden zullen er op den duur beter voor zijn.

Vorige pagina 3 van 11 Volgende Vorige pagina 3 van 11 Volgende

Vlieg uit de poorten met een Boost Start

Buiten de meeste traditionele racesimulators, biedt alles, van kartracers tot natuurgetrouwe off-road games, meestal een truc waarmee je met een beetje extra snelheid uit het startveld kunt starten. Deze truc is een must-have - elke speler die haar waard is, of zijn zout, gebruikt het online, dus voeg het toe aan je repertoire.

Om een ​​succesvolle Boost Start te starten, moet je op het gaspedaal drukken (standaard is dit 'X') net voordat je het woord 'Go!' Hoort. Het is een moeilijke timing om vast te houden, maar je weet wanneer je het hebt uitgetrokken, want je motoren zullen met succes rood branden. Het is geen enorme uitbarsting van snelheid, maar het zal verder rijden dan degenen die het niet redden.

Vorige pagina 4 van 11 Volgende Vorige pagina 4 van 11 Volgende

Wees niet bang om de standaardbesturingselementen opnieuw in te stellen

De standaardinstellingen voor WipEout Omega Collection zullen de knoppen op uw DualShock 4 gewoonlijk in kaart brengen in de klassieke lay-out die we het meest associëren met de serie (met versnellen op 'X', item op 'Vierkant' gebruiken, item op 'Circle' absorberen, remt op 'L2' / 'R2' en verschuift op de analoge sticks). Het werkt voor sommige spelers, maar het is niet de optimale manier om te spelen.

Hier is de biggie - gebruik de D-pad om je schip te besturen. Klinkt gek, we weten het, maar het smalle baanontwerp van WipEout vereist zorgvuldige en korte aanpassingen. Het gebruik van de analoge sticks geeft gewoon te veel speelruimte. Probeer ook het gaspedaal aan 'R2' en luchtremmen toe te voegen aan 'L1' / 'R1' - het is meer een moderne positionering, maar het past beter in de vorm van de DualShock 4, veel beter.

Vorige pagina 5 van 11 Volgende Vorige pagina 5 van 11 Volgende

Weet wanneer te vertragen en wanneer te remmen

In tegenstelling tot veel andere racers, speelt traagheid een grote rol bij het navigeren door de draaiende chicanes en golvende stukken. Snelheid is alles, dus te snel vertragen komt neer op het weggooien van de race (maar ga te snel op een te scherpe bocht en de stad waar de muur is neergestort). De sleutel is te weten wanneer je je voet van het futuristische gas moet halen en wanneer je de luchtrem moet raken.

Veel van dit komt neer op het instinctief kennen van het ontwerp van een baan, het leren hoe lang het duurt om de ene hoek van de andere te bereiken. Alleen luchtdrukrem als u met een super scherpe bocht te maken krijgt - de meeste anderen kunnen worden onderhandeld met een korte vertraging op natuurlijke wijze. Met andere woorden: oefenen, oefenen, oefenen!

Vorige pagina 6 van 11 Volgende Vorige pagina 6 van 11 Volgende

Speedpads laten vaak de perfecte race-lijn zien

Speed ​​Pads (die gloeiende blauwe pijlen verspreid over de meeste tracks in WipEout Omega Collection) zijn jouw manier om je snelheid te verhogen en crafting inhaalmanoeuvres uit te voeren. Elk afzonderlijk raken is de sleutel tot het behalen van gouden medailles in de offline-modi van het spel, maar ze dienen ook een ander belangrijk doel.

Besteed voldoende tijd aan een bepaald nummer en je zult de meest voordelige route rond zijn koers beginnen te zien. Het is niet meteen duidelijk omdat veel Speed ​​Pads naast elkaar zijn gegroepeerd, maar door te vechten voor de snelste tijd zullen deze onzichtbare racelijnen zichtbaar worden. Vind ze, volg ze en win als een professional.

Vorige Pagina 7 van 11 Volgende Vorige Pagina 7 van 11 Volgende

Voorkom ten koste van alles dat je tegen de achterkant van een racer botst

Oke, deze lijkt misschien ongelooflijk voor de hand liggend, maar je zou verbaasd zijn hoe vaak het kan gebeuren in WipEout en hoe rampzalig het kan zijn als je a) racet met een snelle tijd in gedachten of b) vecht om dat te beveiligen ongrijpbare gouden medaillefinish.

Probleem is, de enorme snelheid die je meestal ervaart, betekent een Speed ​​Pad raken of een Boost power-up gebruiken op een ongelegen moment kan leiden tot een catastrofaal snelheidsverlies en een enorme hit voor je damage meter. Denk niet langzamer, maar houd rekening met andere racers en gebruik alleen boosts als het pad dat voor je ligt duidelijk is.

Vorige Pagina 8 van 11 Volgende Vorige Pagina 8 van 11 Volgende

Geef prioriteit aan speedpads over wapens

Tenzij je dingen meeneemt naar de snelle stembus van de gevechtsmodus, zou je nooit je koers moeten aanpassen om een ​​nieuwe power-up of wapen te verzamelen. Die rode blokken lijken misschien verleidelijk - en weinig dingen bezorgen je net zo veel haast als een collega-racer in zwartgeblakerde slakken te veranderen - maar ze zijn gewoon een afleiding in een andere modus.

Ons advies over het vinden van de onzichtbare racelijnen die door de ontwikkelaar in elk spoor zijn ingebed, verbinden ons ertoe om altijd je pad voor Speed ​​Pads aan te passen. WipEout is misschien dol op zijn wapens, maar het beste offensief in deze supersnelle reeks zijn snelle tijden en een soepele, zelfverzekerde bediening.

Vorige Pagina 9 van 11 Volgende Vorige Pagina 9 van 11 Volgende

Domineer de gevechtsmodus met een lager tempo en plasma

Nu kunnen we Wapenblokken bespreken. In de wereld van de gevechtsmodus zijn die items de nieuwe goden. Of je ze nu offensief gebruikt of defensief absorbeert, deze pickups zijn je ticket naar bewapende glorie.

Om echt groot te scoren en de wedstrijd vanaf het begin te domineren, race niet als een gewone wedstrijd. Houd in plaats daarvan je snelheid beperkt en pik andere racers van achteren. We kwamen dichter bij een zak met vijandelijke racers en het afvuren van een plasma-power-up was perfect om meer dan één tegelijk af te sluiten. Krijg agressie en gebruik die positie om je vijanden te verspillen.

Vorige Pagina 10 van 11 Volgende Vorige Pagina 10 van 11 Volgende

Heb vertrouwen en keer vroeg om Zone-evenementen te overleven

Voor het eerst geïntroduceerd in de Fusion-periode toen, is de briljante maar uiterst brutale zonemodus een must als je op zoek bent naar de volledige WipEout-ervaring. Omdat je in een speciale zone-stijl schip bent voor deze modus, is veel van je voorkennis van de capaciteiten van een schip niet zo nuttig als reguliere races. Dit gaat allemaal over weten hoe om te gaan met steeds hogere snelheden.

De beste tip om duurzaam te blijven in deze woeste modus is om te leren draaien voordat je het hebt bereikt. Klinkt gek, maar je beweegt zo snel dat tegen de tijd dat je je duim hebt bewogen, je de beurt al zelf aan het maken bent. Bedenk eens dat het een seconde of zo sneller gaat.

Vorige pagina 11 van 11 Volgende Vorige pagina 11 van 11 Volgende
Aandelen