Als u problemen ondervindt sinds u de nieuwste versie van Windows 10 hebt bijgewerkt, hebben we alle Windows 10 oktober 2018 Update problemen en oplossingen.

Hoewel de update van Windows 10 oktober 2018 hier is, kun je nog steeds problemen ondervinden met de update van Windows 10 april 2018 - je bent niet de enige als dat zo is. Tot 50% van de gebruikers heeft problemen met Windows 10 ondervonden, en zelfs experts beweren dat Windows 10-updates een puinhoop zijn. Als u problemen met de update van Windows 10 april 2018 tegenkomt, hebben we uw rug - we hebben alle problemen en oplossingen voor de Windows 10 april-update verzameld hier in deze handige gids.

Op dit punt zijn de meeste problemen met de update van april opgelost, maar er hangen nog steeds een paar bugbears rond. Dus als u nog steeds problemen ondervindt met April Update, hoeft u zich geen zorgen te maken. We blijven dit artikel bijwerken met de nieuwste oplossingen.

Helaas is het gewoon een feit dat dingen fout zullen gaan na het verschijnen van een belangrijke update van het besturingssysteem. De grote hoeveelheid Windows-pc's die er zijn, plus de enorm gevarieerde configuraties, betekent dat problemen kunnen en zullen gebeuren.

  • Hoe de Windows 10 April 2018-update nu te downloaden en te installeren

Windows 10 April 2018-update installeren Installatieproblemen oplossen

Veel gebruikers die Windows Update gebruikten om de nieuwste Windows-update te installeren, stuitten op problemen. Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser die kan helpen bij het identificeren van eventuele problemen. Dit kan ook de Windows Update-app resetten, wat kan helpen om de installatie te starten.

Om dit te doen, klikt u op het menu Start en vervolgens op het tandwielpictogram aan de linkerkant, waardoor het venster Instellingen wordt geopend. Klik op 'Update en beveiliging' en vervolgens op 'Problemen oplossen'. Klik op 'Windows Update' en vervolgens op 'Probleemoplosser uitvoeren' en volg de instructies en klik op 'Deze correctie toepassen' als de probleemoplosser een oplossing vindt.

1. Maak schijfruimte vrij

Sommige mensen ondervinden ook problemen waarbij het updateproces enige tijd werkt, dan een bepaald punt bereikt en stopt met het installeren van de Windows 10 April 2018 Update, terugkerend naar een vorige versie van Windows 10.

Als dat niet werkt en u de Windows Update van 10 april 2018 nog steeds niet kunt installeren, moet u mogelijk wat ruimte vrijmaken op uw harde schijf.

De update van april 2018 vereist 16 GB vrije ruimte voor de 32-bits versie, terwijl de 64-bits versie 20 GB nodig heeft op de harde schijf waarop Windows 10 is geïnstalleerd. Als u deze ruimte niet op uw harde schijf hebt, mislukt de Update van 2018.

Het eerste dat u moet doen als de installatie van de Windows 10 april 2018-update mislukt, is om uw schijfruimte te controleren in Windows Verkenner. Als er onvoldoende ruimte beschikbaar is, typt u 'Schijfopruiming' in het zoekvak op de taakbalk en selecteert u de systeemschijf (meestal het station C:).

Klik op 'OK' en vink vervolgens de selectievakjes aan van de bestanden die u wilt verwijderen. Deze moeten veilig zijn om te verwijderen, maar vergeet niet dat je ze niet kunt ophalen als ze weg zijn. Je krijgt te horen hoeveel ruimte je bespaart. Klik op 'OK' en vervolgens op 'Bestanden verwijderen' om de bestanden te verwijderen. Als u meer ruimte wilt creëren, klikt u op 'Systeembestanden opruimen'.

Zodra dat is gebeurd, probeert u de update van Windows 10 april 2019 opnieuw te downloaden en te installeren.

2. Schakel antivirussoftware uit

Als u antivirussoftware hebt geïnstalleerd, probeert u dit uit te schakelen voordat u de update van Windows 10 april 2018 probeert te installeren, omdat hiermee het probleem kan worden opgelost. Schakel het vervolgens in en gebruik het normaal zodra de installatie is voltooid.

Mogelijk moet u de software zelfs tijdelijk verwijderen. Zorg ervoor dat u het opnieuw installeert zodra de Update van april 2018 met succes is geïnstalleerd.

3. Reset de update

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het installeren van de update van Windows 10 april 2018, moet u mogelijk de updateservice opnieuw instellen en het opnieuw proberen.

Open hiervoor de opdrachtprompt door 'CMD' in te voeren in de zoekbalk en met de rechtermuisknop te klikken op 'Opdrachtprompt'. Selecteer 'Uitvoeren als beheerder'.

Typ na openen het volgende en druk op Enter na elke regel:

net stop wuauserv net stop bits net stop cryptsvc Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution \ SoftwareDistribution.bak Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak net start wuauserv net start bits net start cryptsvc

Start daarna uw pc opnieuw op en probeer de update voor april 2018 opnieuw te installeren.

4. Installeer de update van Windows 10 april 2018 via USB

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het downloaden en installeren van de update van Windows 10 april 2018, moet u proberen deze te installeren vanaf een USB-station.

U hebt een lege dvd of een USB-stick nodig om de installatiebestanden toe te voegen, met minimaal 5 GB vrije ruimte. Als u geen reserveschijf hebt, raadpleegt u onze lijst met de beste USB-flashstations 2018.

Download en installeer de tool, open hem en ga akkoord met de licentievoorwaarden. Op de “Wat wil je doen?” scherm, klik “Maak installatiemedia voor een andere pc”, selecteer vervolgens 'Volgende'. Selecteer de taal, editie en 32-bits of 64-bits en selecteer vervolgens 'USB-flashstation' of ISO-bestand ', afhankelijk van of u de installatie vanaf een USB-stick of vanaf een dvd uitvoert (selecteer ISO voor het laatste)

U kunt de ISO 18-versie (18-bits) ISO 18 afbeelding van Windows 2018 rechtstreeks van Microsoft downloaden.

Er is ook het Windows 18 april 2018 Update 1803 (32-bits) ISO-bestand beschikbaar als u oudere 32-bits hardware hebt.

Nadat het hulpprogramma is geformatteerd en het installatie-station is gemaakt, kunt u uw pc opnieuw opstarten, opstarten vanaf het station en de update van Windows 10 april 2018 helemaal opnieuw installeren. Onze gids voor het installeren van Windows 10 laat zien hoe.

5. Het mysterie van het verdwijnende bureaublad

We hebben enkele alarmerende meldingen gehoord dat de desktops van gebruikers gewoon verdwijnen. We hebben een paar Reddit-berichten gezien die dit probleem koppelen aan Avast Antivirus - maar Avast is naar buiten gekomen en zei dat het het heeft getest en dat het geen problemen kon vinden die speciaal van toepassing zijn op Avast Antivirus-consumenten. We weten niet zeker wat de oorzaak van het probleem is, maar als u een Avast-gebruiker bent, wilt u misschien de Windows 10-update van april 2018 uitstellen totdat er een oplossing is vrijgegeven. Volgens een rapport van Hot Hardware lijkt het echter alsof Microsoft de update blokkeert voor machines met Avast.

Gelukkig lijkt het erop dat de meest recente Windows-update, build KB4284835, het probleem heeft opgelost. De update 'Lost een probleem op waardoor het systeem is opgestart naar een zwart scherm'. Blijkbaar was de oorzaak een incompatibiliteit met bepaalde pc-tune-updiensten.

Windows 10 april 2018 Update werkt niet op Alienware-laptops

Als u een Alienware-laptop heeft en u probeert bij te werken, dan krijgt u alleen een foutmelding dat u dat moet doen “verwijder uw laptop” - je bent niet de enige. De update van Windows 10 april 2018 is geblokkeerd op bepaalde Alienware-laptops vanwege een fout die een zwart scherm veroorzaakt bij het uit de slaapstand halen.

Als u door dit probleem wordt getroffen, moet u teruggaan naar de Fall Creators-update. Microsoft heeft ook getroffen Alienware-laptops geblokkeerd van het ontvangen van de update terwijl deze werkt aan een oplossing. Microsoft beloofde aanvankelijk dat de oplossing in de derde week van mei zou verschijnen, maar bijna een maand later, en we wachten nog steeds op een officiële oplossing. Het lijkt erop dat het probleem ingewikkelder is dan we dachten. Blijf wachten, we zullen uiteindelijk een oplossing krijgen.

Windows 10 april 2018 Update SSD-problemen

We hebben veel rapporten gezien dat de Windows Update van 10 april 2018 problemen veroorzaakt met bepaalde merken SSD's (Solid State Drives). Allereerst werd het duidelijk dat de update van Windows 10 april 2018 een show-stopping-bug tegenkwam bij sommige Intel SSD's, die van invloed waren op de Intel SSD 600p Series en Pro 6000p Series NVMe-schijven.

Microsoft en Intel zijn op de hoogte van het probleem en hebben een tijdelijk blok geplaatst. Zodra de softwaregigant een oplossing heeft geïmplementeerd, wordt de update opnieuw beschikbaar voor pc's met deze SSD's..

We hebben ook gehoord dat de Windows Update van 10 april 2018 ook problemen ondervindt met Toshiba SSD's. De getroffen schijven zijn de Toshiba XG4-serie, de Toshiba XG5-serie en de Toshiba BG3-serie en er is opnieuw een blokkering aangebracht.

Als u een van deze schijven gebruikt en door dit probleem bent getroffen, kunt u de cumulatieve update KB4100403 downloaden, waarmee het probleem wordt opgelost. Als u om welke reden dan ook deze update niet kunt downloaden, is het advies van Microsoft om de vorige update opnieuw te installeren. Als je vastzit, is er verdere hulp van het bedrijf over hoe je dat hier kunt doen.

PC start niet op na installatie van de KB4103721 Versie 1803 patch voor Windows 10 april 2018 Update

Microsoft werkt hard aan het oplossen van bugs in de Windows Update van 10 april 2018, maar een recente cumulatieve patch, KB4103721, versie 1803, die gericht was op het aanpakken van enkele van de problemen in de update, ziet eruit alsof het feitelijk sommige problemen op bepaalde pc's veroorzaakt.

Blijkbaar zijn sommige pc's na het installeren van de patch niet langer opgestart en laten ze in plaats daarvan gewoon een zwart scherm zien als ze zijn ingeschakeld.

Om dit probleem op te lossen, moet u de Veilige modus openen, waarvoor u Windows 10 vanaf een USB-station moet opstarten.

Hiertoe downloadt u de ISO 10-versie van Windows 18 April 1808 (64-bits) rechtstreeks van Microsoft (of het Windows 10 april 2018 Update 1803 (32-bits) ISO-bestand als u 32-bits hardware hebt).

Als u een opstartbare USB-schijf wilt maken, gebruikt u de Windows USB / DVD-downloadtool van Microsoft op een andere pc.

Plaats vervolgens het USB-station in de niet-reagerende pc en start vanaf daar (meestal gedaan via BIOS, door op de 'Del'-toets op uw toetsenbord te drukken wanneer uw pc wordt ingeschakeld).

Zodra de USB-stick de installatiewizard van Windows 10 heeft geladen, klikt u op 'Volgende' en selecteert u 'Uw computer repareren'. Ga vervolgens naar Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Opdrachtprompt.

Wanneer de opdrachtprompt wordt weergegeven, typt u:

bcdedit / set default minimum safeboot

Druk op 'Enter' en sluit vervolgens het opdrachtpromptvenster en klik op 'Doorgaan'. Windows 10 zou nu in de veilige modus moeten opstarten.

Het lid van de Community-forums die de bug hebben gevonden, geeft aan dat u in de veilige modus de opdrachtprompt opent en de volgende opdrachten invoert:

sfc / scannow
chkdsk / f / r

Je kunt ook proberen:

chkdsk / r

en:

chkdsk

Typ nu 'Systeemconfiguratie' in de zoekbalk in de Windows-taakbalk. Klik op het tabblad 'Boot', schakel 'Safe Boot' uit en klik op 'Toepassen'. Hiermee voorkomt u dat uw pc altijd opstart in de Veilige modus.

Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, moet Windows 10 correct worden geladen. Hopelijk zal Microsoft binnenkort een veel eenvoudigere oplossing voor dit probleem publiceren.

Chrome blijft crashen na het installeren van Windows Update 10 april 2018

We hebben enkele rapporten gezien dat de Chrome-internetbrowser problemen heeft met de update van Windows 10 april 2018, waarbij sommige gebruikers crashes ondervinden tijdens het surfen op internet.

Microsoft is op de hoogte van het probleem, maar Google heeft geen opmerkingen gemaakt. Gelukkig heeft Microsoft ons verzekerd dat een oplossing binnenkomt en deze zou nu beschikbaar moeten zijn op Windows Update.

Installeer de update 17134.5 via de cumulatieve update KB4135051 en voer vervolgens de opdrachtprompt uit als beheerder en voer het volgende in:

Als alternatief heeft een woordvoerder van Microsoft gesuggereerd dat gebruikers die bevriezing ondervinden, de volgende Windows-sneltoets moeten gebruiken om het scherm te activeren: Windows-logotoets + Ctrl + Shift + B.

Die op Windows-tablets zonder toetsenbord kunnen dezelfde opdracht activeren door tegelijkertijd de knoppen volume-omhoog en volume-omlaag drie keer gedurende twee seconden in te drukken.

Installeer de update 17134.5 via de cumulatieve update KB4135051 en voer vervolgens de opdrachtprompt uit als beheerder en voer het volgende in:

dism / online / add-package /packagepath:%homepath%\downloads\Windows10.0-KB4135051-x64_22fd6a942c7b686a5434bcc8dfc87f3379c99437.cab

Schermtoetsenbord werkt niet meer in Windows Update 10 april 2018

Sommige mensen melden dat na het updaten naar Windows Update van 10 april 2018, hun schermtoetsenbord, dat wordt gebruikt om mee te typen op een apparaat met aanraakscherm, niet langer werkt.

Om dit op te lossen, opent u de app Instellingen, gaat u naar 'Apparaten' en klikt u op 'Typen' in het menu aan de linkerkant.

Controleer onder 'Aanraaktoetsenbord' of 'Het aanraaktoetsenbord automatisch weergeven in apps met vensters wanneer er geen toetsenbord op uw apparaat is aangesloten' is ingeschakeld.

Als dit het geval is, probeert u het uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

U moet deze mogelijk ook inschakelen door naar Instellingen> Toegankelijkheid te gaan, vervolgens 'Toetsenbord' te selecteren en ervoor te zorgen dat 'Schermtoetsenbord' is ingesteld op 'Aan'.

Microfoon werkt niet langer met Update voor Windows 10 april 2018

Sommige mensen hebben gemerkt dat hun microfoon niet meer werkt na het installeren van de update van Windows 10 april 2018. Om dit op te lossen, gaat u naar Instellingen en kijkt u vervolgens onder 'Privacy' om te zorgen dat apps toegang hebben tot de microfoon.

ALT + TAB is laggy in games

Sommige mensen hebben gemerkt dat als je een spel speelt en dan op ALT + TAB op het toetsenbord drukt om het spel te minimaliseren en terug te keren naar het Windows 10-bureaublad, je pc mogelijk drastisch begint te vertragen.

Dit lijkt een probleem te zijn met de nieuwe functie 'Focus Assist', dus ga naar Instellingen> Systeem en klik vervolgens op 'Focus Assist' en schakel elke optie uit.

Windows 10 April 2018 bijwerken Problemen met Media Creation Tool oplossen

De Media Creation Tool is een handige app van Microsoft waarmee je de update van Windows 10 april 2018 kunt installeren met behulp van een USB-stick of dvd. Sommige mensen hebben echter problemen ondervonden bij het gebruik ervan.

Als de Media Creation Tool vastloopt wanneer u de Windows 10 april 2018-updatebestanden probeert te downloaden, sluit dan de Media Creation Tool-app en open deze opnieuw. Nadat de app de bestanden heeft gedownload, koppelt u uw pc snel los van het netwerk (verwijder de Ethernet-kabel of schakel uw wifi-adapter uit).

De installatie moet worden voortgezet (zonder op internet te zoeken naar meer bestanden) en zodra deze is voltooid, kunt u opnieuw verbinding maken met internet. Tot slot opent u Windows Update (Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update) en klikt u op 'Controleren op updates' om de definitieve bestanden te downloaden.

Sommige mensen ontvangen een foutbericht 'DynamicUpdate' bij het gebruik van de Media Creation Tool. Om dit op te lossen, open je File Explorer en ga je naar C: \ $ Windows. ~ WS \ Sources \ Windows \ sources.

Je zou een app genaamd Setupprep.exe moeten zien. Dubbelklik erop om het updateprogramma te starten.

De fout 'De update is niet van toepassing op uw computer' oplossen

Als u de update van Windows 10 april 2018 probeert te installeren en er een foutbericht verschijnt met de melding dat de update niet van toepassing is op uw computer, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste Windows-updates hebt geïnstalleerd.

Ga hiervoor naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update en klik op 'Controleren op updates'. Installeer alle updates die worden gevonden en probeer de update voor Windows 10 april 2018 opnieuw te installeren.

Nvidia GPU-instellingen ontbreken na het installeren van de update van Windows 10 april 2018

Sommige mensen hebben gemerkt dat hun Nvidia grafische kaart niet wordt getoond in het Device Manager scherm van Windows 10, noch dat hun opties om de instellingen te veranderen.

Om dit op te lossen, downloadt u de laatste Nvidia-stuurprogramma-update van de website van de GPU-fabrikant.

Problemen oplossen waarmee Windows 10 april 2018 wordt gestopt Update van voltooiing van de installatie

Er is niets frustrerender dan een update schijnbaar probleemloos te installeren en vervolgens op het laatste moment een foutmelding te krijgen.

Sommige mensen melden dat ze 'Fout' zien: we konden de updates niet voltooien. Wijzigingen ongedaan maken. Zet uw computer niet uit 'en' Fout: Fout bij het configureren van Windows Updates. Wijzigingen in berichten terugzetten, waardoor Windows 10 april 2018 Update het installatieproces niet kan voltooien.

U kunt controleren wat er mis is gegaan door naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update te gaan en op 'Geschiedenis bijwerken' te klikken..

Dit zou je eventuele problemen moeten laten zien. Noteer deze en zoek vervolgens op het internet naar een oplossing.

Hoe u Windows 10 April 2018-update verwijdert

Als u nog steeds problemen ondervindt met de Windows 10 April 2018-update of als u niet tevreden bent met de wijzigingen die Microsoft heeft aangebracht, kunt u de update van april 2018 verwijderen en terugkeren naar een eerdere versie van Windows.

We zouden eigenlijk niet adviseren om dit te doen, omdat je toekomstige beveiligingsupdates van Microsoft misschien mist, maar als je liever teruggaat tot alle bugs en problemen met de Windows 10 April 2018 Update zijn opgelost, volg dan deze stappen.

Ga eerst naar Instellingen> Update en beveiliging> Herstel en klik op 'Aan de slag' onder het punt 'Ga terug naar de vorige versie van Windows 10'..

Er verschijnt een venster met de vraag waarom u terug wilt naar een vorige versie. Beantwoord de vraag (dit helpt Microsoft toekomstige versies van Windows te verbeteren) en klik vervolgens op 'Nee, bedankt' in het volgende venster. Dit is waar het u vraagt ​​of u wilt controleren op updates.

Klik op 'Volgende' in het volgende venster en vervolgens op 'Volgende'. Zorg ervoor dat u uw Windows-loginegegevens bij de hand hebt. Klik ten slotte op 'Ga terug naar eerdere build' en de update van Windows 10 april 2018 wordt verwijderd.

Als u tien dagen wacht om de update van Windows 10 april 2018 ongedaan te maken, is de optie mogelijk verdwenen. Helaas is de enige manier om de update van april 2018 daarna te verwijderen, een nieuwe installatie van Windows 10 uit te voeren met een ISO-bestand van een oudere versie.

  • Windows 10 April 2018 Update brengt een aantal functies teniet