Beheer uw menubalk

Voorafgaand aan macOS Sierra, zou je kunnen slepen om de statuspictogrammen van Apple in de menubalk opnieuw te rangschikken, en nu ook met die van derden..

Het verwijderen van Apple-pictogrammen is een beetje veranderd, maar nadat je ze hebt versleept vanuit de menubalk, wacht je totdat er een kruisje verschijnt voordat je het loslaat. (Iconen van derden worden nog steeds verwijderd via hun app-voorkeuren.)

Dit artikel maakt deel uit van TechRadar's Mac-week. Dit jaar markeert niet alleen de tiende verjaardag van Apple's MacBook, maar de triomfantelijke terugkeer van macOS. TechRadar lijkt het dus te vieren met een week aan originele elementen die teruggaan naar het verleden van de Mac, de toekomst van de Mac voorspellen en de Mac verkennen zoals hij nu is.

Vorige pagina 1 van 6 Volgende Vorige pagina 1 van 6 Volgende

Trigger Picture in Picture

Net als op de iPad, kan de Mac nu browser-video's afspelen met Picture in Picture. Voor video's die de standaardbedieningselementen weergeven, klikt u eenvoudig op de knop die op twee kleine schermen lijkt.

Het proces kan variëren van andere services. De knop van Vimeo is kleiner. YouTube vereist dat je recht hebt / Ctrl-klik twee keer en selecteer Voer beeld-in-beeld in. Sommige services zijn nog niet compatibel.

Vorige pagina 2 van 6 Volgende Vorige pagina 2 van 6 Volgende

Gebruik Picture in Picture

Het standaard Picture in Picture-venster (PiP) bevindt zich boven andere vensters. Sleep het en het snapt naar de dichtstbijzijnde hoek, tenzij je Command ingedrukt houdt.

Sleep het venster naar de rechter schermrand en het wordt doorschijnend; loslaten en het wordt een samengevouwen tabblad. Als u de video in de browser opnieuw wilt openen, klikt u op de PiP-knop. Als u het programma wilt pauzeren, klikt u op de knop Sluiten van het PiP-venster.

Vorige pagina 3 van 6 Volgende Vorige pagina 3 van 6 Volgende

Probeer een venster te sluiten

Er is een subtiele functie voor vensteruitlijning in macOS Sierra die misschien beter kan worden omschreven als randweerstand. Sleep een venster langzaam naar een schermrand, het Dock of een ander venster en laat het niet overlappen, maar schuif het langs de rand.

Als u echter vensters wilt splitsen naar schermhelften zonder Split View te gebruiken in Volledig scherm, hebt u nog steeds een hulpprogramma van derden nodig, zoals Moom.

Vorige pagina 4 van 6 Volgende Vorige pagina 4 van 6 Volgende

Gebruik de macOS-tabbladen

U hebt waarschijnlijk eerder tabbladen in Safari gebruikt. Veel andere apps ondersteunen nu een soortgelijk systeem. Gebruik bijvoorbeeld in Maps het gebruik van Cmd + T om een ​​nieuw tabblad te openen en de opdrachten in het menu Venster om tabbladen te beheren en meerdere vensters samen te voegen tot één tabblad met tabbladen.

Vorige pagina 5 van 6 Volgende Vorige pagina 5 van 6 Volgende

Beheer tabbladen

Zet in het Dock-venster van Systeemvoorkeuren "Voorkeurtabbladen bij openen van documenten" op "Altijd". In compatibele apps worden documenten altijd geopend in tabbladen. Als alternatief beperkt "Volledig scherm" dit tot volledig scherm en "handmatig" naar standaard macOS-gedrag.

  • Koop MacFormat vanaf slechts £ 6 elke 3 maanden en bespaar tot 54% wanneer u zich abonneert!
  • Koop Mac | Life vanaf slechts $ 18 per jaar en bespaar tot 72% als u zich abonneert!
Vorige pagina 6 van 6 Volgende Vorige pagina 6 van 6 Volgende
Aandelen