Op dagen als vandaag moet je echt denken aan die arme zielen die in gsm-winkels werken. Al die zorgvuldig samengestelde Samsung Galaxy S8 displays: vernietigd. Die grote glanzende S8-reclameaffiches: pulped. Het verhaal over hoe veel beter dan de S7 van de S8 is: lang vergeten. Een nieuwe grote kahuna liep vandaag de stad in - het gaat door de naam van de Galaxy S9, en dat is het ook veeleisende de beste plek in de winkelrekken van de smartphone.

Ja, Galaxy S9 deals zijn vanaf vandaag officieel beschikbaar, omdat de pre-order periode tot een goed einde komt. En natuurlijk is het verleidelijk om naar je dichtstbijzijnde Carphone Warehouse te lopen, je £ 739 op de balie te slaan en beleefd om je nieuwe S9 te vragen. Maar als u enthousiast bent om een ​​nieuw S9-contractplan te bemachtigen, zou uw banksaldo er aanzienlijk beter van worden als u een paar keer diep ademhaalt en u terughoudt tot de eerste motregen halverwege de zomer.

En dit is geen idle speculatie van de kant van The Big Deal. We hebben de cijfers gekraakt, de wiskunde (s) gedaan en zelfs een kleurrijke grafiek gemaakt om u te laten zien hoeveel u kunt besparen als u maar een paar weken wilt wachten op uw Galaxy S9-smartphone.

  • Wil je de goedkoopste telefoonprijzen van vandaag kennen? Ga dan rechtstreeks naar onze beste mobiele telefoon deals pagina

De cijfers crunchen

Om te zien hoeveel nieuwe mobiele telefoonaanbod in de eerste paar maanden op de markt wordt gedevalueerd, hebben we terug gekeken in de archieven tegen de beste prijzen van de belangrijkste smartphone-releases van de afgelopen paar jaar. Met name de Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8, iPhone X en iPhone 8.

Als je wanhopig bent om de nieuwe Galaxy te pakken, raden we aan dat je niet langer dan een half jaar vertraging oploopt, dus hebben we de prijspieken en dieptes van die handsets bijgehouden van pre-order tot zes maanden na release.

En om er zeker van te zijn dat het een eerlijk gevecht was, gebruikten we de laagste prijs op O2 (van elke detailhandelaar) als de barometer. O2 heeft altijd de goedkoopste totale tweejaarsprijs voor nieuwe contracten met ten minste 3 GB maandelijkse gegevenstoeslag. We hebben die O2-telefoontarieven vergeleken met een vooraf uitgegeven uitgave van £ 150 of minder voor de handset en niet minder dan 3 GB aan gegevens.

  • 5 ingenieuze manieren om geld te besparen op je Galaxy S9-deal

Hot data

Natuurlijk is het geen verrassing dat de prijzen van mobiele telefoons naar het zuiden gaan na hun vrijgave, maar de mate waarin ze misschien dalen is:

Het is waarschijnlijk de moeite waard om de directe voorganger van de S9 als het eerste voorbeeld te beschouwen. Na een paar maanden hielden Galaxy S8-contracten hun waarde echt goed vast en daalden ze met minder dan 5%. Maar aangezien we vier maanden na de release bereikten, kon je het op O2 krijgen voor £ 134 minder over de periode van twee jaar dan je zou kunnen tijdens de pre-order periode.

Met een beginnende RRP veel meer afgestemd op de iPhone 8 dan de Galaxy S8, is het misschien veelzeggender om de S9 te vergelijken met het dichtstbijzijnde Apple-apparaat. iPhone 8 deals zagen een kolossale drop-off na slechts twee maanden en daalden van £ 1.086 voor de twee jaar naar £ 958 - dat is een daling van meer dan 10% in ongeveer acht weken. En tegen het merk van zes maanden was het in totaal met bijna £ 250 gedaald.

Teken van wat komen gaat

Door het gemiddelde percentage van de val van de prijzen op de handsets te nemen, hebben we kunnen voorspellen hoe de prijzen van de Galaxy S9 eruit moeten zien als de lente de zomer wordt en ze in de bovenstaande grafiek weergeven.

De gemiddelde daling na twee maanden is 7,5%, wat betekent dat het tarief na slechts twee maanden ongeveer £ 80 goedkoper zal zijn. Het zal zo vroeg als juni zijn voordat de contractprijzen met onze projectie met £ 100 zijn gedaald en meer dan £ 200 tegen de tijd dat je je agenda naar september draait.

Natuurlijk is dit een microkosmos van de talloze S9-contracten en -plannen die worden aangeboden in de Britse telefoondetailhandelaars en moet deze slechts als een schatting worden beschouwd. Als je echter in de verleiding komt door de Galaxy S9, maar het prijskaartje geeft je de rillingen, dan moeten er (veel) goedkopere tijden zijn.

Schiet op en wacht

Nu The Big Deal probeert niet te beweren dat we hier een soort schandaal van sluisdeur-level blootleggen. We zijn niet zeker dat 'Galaxy S9 in prijsdaling in de loop der tijd SHOCKER!'koppen gaan iedereen voor de gek houden (maar neem wel contact op als je filmrechten wilt bespreken).

Maar nu zoveel enthousiasme de release van de nieuwste technologie omringt, is het de moeite waard om een ​​stap terug te doen en te erkennen dat het een kostbare onderneming kan zijn om in de opwinding te raken..

Tot verbazing van niemand, wachtend tot het stof op de lancering van de S9 valt om er een te kopen, bespaart u een aardige cent. Dus als u net aan het einde van het contract bent gekomen en overweegt een upgrade uit te voeren, raden we u ten zeerste aan om een ​​goedkope alleen-SIM-deal te nemen tot de zomer om u over te steken en uw S9 binnen een paar maanden te krijgen.

Of ga gewoon door en grijp de goedkoopste Galaxy S9-deal die u kunt maken, deze seconde ... wij zijn niet uw moeder.

Als u wilt discussiëren, debatteren of overleggen over telefoonaanbiedingen en -nieuws The Big Deal, ga dan naar onze @TRDeals Twitter-feed - u vindt ook de nieuwste aanbiedingen op telefoons, tv's, consoles, breedband en meer technologie.