Het vinden en downloaden van nieuwe muziek hoeft niet duur te zijn; veel geweldige artiesten hebben ervoor gekozen om hun werk beschikbaar te maken om gratis te downloaden, als je weet waar je moet kijken. Hier hebben we de vijf beste leveranciers van gratis muziekdownloads gekozen - allemaal volledig legaal en boven boord.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel artiesten ervoor hebben gekozen om hun werk gratis te verspreiden op deze sites, de muziek nog steeds auteursrechtelijk beschermd is en niet op een andere manier mag worden verspreid tenzij duidelijk anders vermeld. Als je iets leuk vindt, deel dan gewoon een link naar het profiel van de artiest en iedereen wint.

De onderstaande sites zijn onze topkeuzes voor gratis muziek, maar sommige van de grote online muziekwinkels bieden ook gratis nummers om te downloaden. Bekijk de gratis muziekselectie van Amazon en het gratis nummer van Google Play van de week als je niet kunt vinden wat je hier zoekt.

1. SoundCloud

SoundCloud is een schitterende plek om gratis muziek te ontdekken en te downloaden, met een briljant labelsysteem waarmee je eenvoudig op genre kunt zoeken. Niet alle nummers zijn gratis beschikbaar, maar je zult verbaasd staan ​​hoeveel er zijn.

Als je een track vindt die je leuk vindt, kijk dan onderaan in de verschillende opties voor delen en je ziet een link gemarkeerd als 'Kopen' of 'Downloaden', afhankelijk van hoe de artiest ervoor heeft gekozen deze te verspreiden. Wanneer je een nummer downloadt, ga je automatisch die artiest volgen, maar je kunt ze op elk gewenst moment opheffen als je van gedachten verandert. Je kunt ook worden gevraagd om de artiestpagina op Facebook leuk te vinden.

Je kunt alleen tracks afzonderlijk downloaden, niet hele afspeellijsten. Downloads worden geleverd in MP3-formaat.

  • Download gratis muziek van SoundCloud

2. Last.fm

Je bent waarschijnlijk bekend met de muziekstreamingservice van Last.fm, maar het biedt ook tracks om gratis te downloaden.

De gratis downloadsectie is weggestopt achter een kleine link onderaan de homepagina, maar als je er eenmaal bent, vind je een grote verscheidenheid aan liedjes van zowel kleine indie-outfits als bekende artiesten.

Helaas is er geen manier om de downloadbare tracks te filteren of te sorteren, dus je zult wat tijd moeten besteden aan browsen, streamen en previewen om te vinden wat je wilt, maar dit is niet erg als je op zoek bent naar iets nieuws.

Alle gratis muziek wordt aangeboden om te downloaden in MP3-formaat.

  • Download gratis muziek van Last.fm

3. NoiseTrade

Alle muziek op NoiseTrade kan gratis worden gedownload, met een waarschuwing: het betreffende 'handelsmerk' is uw e-mailadres en post- / postcode, die zullen worden gebruikt om nieuwsbrieven te verspreiden en om artiesten te laten zien waar hun fans zich bevinden.

Het ontwerp van NoiseTrade is schoon en helder, met een intuïtief tagingsysteem om je te helpen nieuwe muziek te vinden in een vergelijkbare stijl als een van je huidige favorieten.

NoiseTrade is gratis voor muzikanten om te gebruiken, en je kunt je favoriete nieuwe ontdekkingen een tip geven om hun werk te ondersteunen.

Het is ook niet alleen muziek; NoiseTrade biedt ook boeken om te downloaden op een groot aantal onderwerpen in zowel EPUB- als MOBI-formaten.

  • Download gratis muziek van NoiseTrade

4. Jamendo-muziek

Zoals zoveel gratis downloadsites voor muziek, gaat Jamendo Music helemaal over het verbinden van fans en artiesten - om luisteraars te helpen nieuwe tracks te vinden om van te genieten, en muzikanten een platform te geven om een ​​nieuw publiek te bereiken.

Jamendo's thematische radiostations zijn een van de gemakkelijkste manieren om nummers te vinden die je leuk vindt. Om de track te pakken die momenteel wordt afgespeeld, klikt u op de kleine downloadknop in de werkbalk onder aan uw browservenster.

U hebt geen account nodig om te kunnen luisteren en downloaden, maar functies zoals track skipping zijn alleen beschikbaar als u zich registreert. Muziek wordt aangeboden in MP3-formaat.

Jamendo Music is niet alleen een schitterende plek om gratis muziek te downloaden voor je eigen plezier, het is ook een uitstekende bron wanneer je een nummer in een video wilt gebruiken. Het gebruik van muziek in video's kan een nachtmerrie op het gebied van intellectueel eigendom zijn, maar Jamendo is een fantastische plek om te beginnen. Muziek van Jamendo is niet gratis voor gebruik in video's (het is hoe de artiesten een korst verdienen), maar er is een keur aan licenties, allemaal uitgelegd in gewoon Engels, vanaf $ 9,99.

  • Download gratis muziek van Jamendo Music

5. Bandcamp

Bandcamp is vooral een manier voor onafhankelijke artiesten en kleine labels om een ​​eigen winkel te krijgen, een nieuw publiek te vinden en een inkomen te verdienen met hun werk, maar sommigen hebben ervoor gekozen om tracks beschikbaar te maken om gratis te downloaden. Zoek gewoon naar 'gratis download' om tracks te vinden om te downloaden op basis van een naam-eigen prijs.

Bandcamp ziet er geweldig uit en is een genot om te gebruiken; het is waar MySpace naar streefde maar nooit werd bereikt. Elke artiest heeft een aangepaste pagina met biografie, discografie, voorbeelden van nummers en recensies - allemaal van hoge kwaliteit en echt nuttig.

Voor het vinden van nieuwe muziek, bekijk de tags van Bandcamp. U kunt niet alleen naar tracks in een bepaald genre zoeken, maar u kunt ook uw opties per locatie verfijnen. Er is veel aandacht voor het VK en de VS, maar je vindt ook een behoorlijke selectie muziek uit Azië en continentaal Europa.

Tracks worden gedownload in MP3-indeling en u kunt desgewenst e-mailupdates van de artiest ontvangen.

  • Download gratis muziek van Bandcamp
  • Wilt u uw muziekbibliotheek in vorm krijgen? Probeer een nieuwe gratis speler?