Soms snijdt streaming het gewoon niet. Misschien wil je een video bekijken op een apparaat zonder een snelle verbinding, of waar je niet kunt vertrouwen op een voldoende sterke verbinding om door een lange clip te komen. Mogelijk wilt u uw eigen video's downloaden omdat u de originelen niet hebt bewaard. Video kost tenslotte veel schijfruimte en het downloaden gaat vaak sneller dan het uitgraven van iMovie, het vinden van het project en het opnieuw exporteren ervan. Mits je de toestemming hebt van de auteursrechthebbende (of, zoals in ons laatste voorbeeld, ben je de auteursrechthebbende), is een fatsoenlijke YouTube video-downloader de moeite waard om te hebben.

  • Op een pc? Bekijk de beste gratis YouTube-downloaders voor Windows

Helaas is het een jungle daar omdat gratis downloaders ook kunnen worden gebruikt voor inbreuk op het auteursrecht - en het soort mensen dat niet wil betalen voor hun muziek of films, zal ook niet haasten om app-ontwikkelaars te betalen. Als gevolg hiervan leggen sommige ontwikkelaars serieuze beperkingen op aan wat hun apps kunnen doen. Anderen voeren advertenties uit, en weer anderen maken het erg moeilijk om erachter te komen wat de gratis versies wel en niet doen zonder ze eerst te downloaden. Macs hebben niet echt last van de malware die gratis downloaders voor Windows hindert, maar zoals altijd loont het om voorzichtig te zijn.

Met dat in gedachten, hier is onze keuze aan de beste YouTube-downloaders voor je Mac. Overigens, als je je afvraagt ​​waar een van onze vorige keuzes, Ummy, is verdwenen, konden we het niet laten werken aan High Sierra.

1. Elke video-omzetter gratis

Download en converteer video's van YouTube in één moeiteloze actie

We denken dat Any Video Converter Free de beste gratis YouTube-downloader voor Mac is. Het is een versleten versie van Any Video Converter Pro, een video-opname en een app voor het converteren van dvd's met tal van functies, en omdat het een gateway-medicijn is, biedt het een heleboel functies in de gratis versie.

De enige echte beperkingen hier zijn dat de gratis versie van deze YouTube-downloader niet is niet geoptimaliseerd voor multi-core processors, dus de conversiesnelheden zijn niet spectaculair en je kunt niet tegelijkertijd meerdere video's downloaden.

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat het heel veel dingen heel goed doet. De overzichtelijke interface maakt het gemakkelijk om video's te converteren voor weergave op specifieke telefoons, consoles en andere apparaten, om tussen bestandsindelingen te converteren en zelfs video op schijf te branden om op dvd-spelers te bekijken, wat die ook zijn. Zie het als een Zwitsers zakmes voor internetvideo.

  • Elke video-omzetter gratis

2. MacX YouTube Downloader

Een stijlvolle YouTube-downloader, hoewel downloads niet automatisch starten

Net als elke Video Converter gratis, MacX YouTube Downloader is een geknipte versie van een betaalde app: in dit geval YouTube Downloader Pro, dat is $ 29,95 (ongeveer £ 20, AU $ 40). De gratis versie is niet in de tijd beperkt of beperkt tot een bepaald aantal downloads, maar het komt uit op 4K-kwaliteit, terwijl de Pro-versie 5K en H.265 krijgt.

Zoals het een ingekorte versie van een betaald product betreft, ziet MacX YouTube Downloader er professioneler uit dan sommige van zijn rivalen, maar de interface is niet zo duidelijk als mogelijk: terwijl andere apps automatisch beginnen met downloaden, voegt MacX ze toe naar de wachtrij en geeft de voortgangsbalk weer, maar doet niets totdat u op de knop 'Nu downloaden' rechtsonder in de app klikt. Het is een vreemde beslissing en liet ons sarcastische opmerkingen maken over niet-downloaden als een probleem voor een download-app.

  • MacX YouTube Downloader

3. Luchtig

Een YouTube-downloader die rechtstreeks met uw webbrowser kan worden geïntegreerd

Als een gratis YouTube-downloader is Airy van beperkt nut: je krijgt twee downloads en vervolgens wordt het vergrendeld totdat je de volledige app koopt voor $ 19,95 (ongeveer £ 15, AU $ 25), maar dat is een prijs die het waard is om te betalen.

Airy integreert met uw browser voor moeiteloos downloaden, ondersteunt 3GP en MP3 evenals de vertrouwde MP4, ondersteunt tot 8K ultra HD-resoluties (indien beschikbaar) en kan automatisch volledige afspeellijsten en zelfs kanalen downloaden. Het bewaart ook de ondertitels van ondertitelde video's, wat een leuke touch is.

Airy is goed ontworpen, neemt niet te veel schermruimte in beslag en bombardeert je niet met meldingen, reset je zoekmachine of schiet je op met advertenties.

  • Luchtig

4. iTube Downloader 6

Een volledige browse-, speel- en downloadervaring op YouTube

U kunt iTube Downloader 6 een dag gratis gebruiken, waarna u een licentie moet kopen. Laat je echter niet afschrikken - voor US $ 8,99 / £ 8,45 / AU $ 12,75 voor een levenslange licentie voor 10 Macs, is het nauwelijks een grote kostenpost.

iTube Downloader ziet eruit als een browser met YouTube. Dat komt omdat het is: je krijgt de volledige YouTube-ervaring met een extra downloadknop bovenaan. Wanneer u erop klikt, kunt u uw kwaliteit en indeling kiezen - AAC, WebM of MP4, met resoluties tot 4K - en de clip aan uw wachtrij toevoegen.

Je kunt afzonderlijke clips, afspeellijsten of hele kanalen downloaden en in die laatste twee gevallen geeft de app je de keuze van alles of alleen de geselecteerde clip zodat je niet meer downloadt dan je eigenlijk wilt.

  • iTube Downloader 6

5. YTD Video Downloader voor Mac

Een uitstekende downloader, maar je moet de bestanden naderhand wel converteren

YTD Video Downloader voor Mac is eenvoudig, recht door zee en sterft niet na een paar downloads of dagen. U kunt kiezen tussen het downloaden en converteren van bestaande bestanden en als u de app koopt in plaats van de gratis, krijgt u automatische bestandsconversie; als u dat niet doet, moet u dit handmatig doen. U kunt kiezen uit MOV, AVI, WMV, 3GP en MP3 en kiezen tussen vier verschillende kwaliteitsniveaus of gewoon overeenkomen met het origineel. De gratis versie bevat geen vervelende verrassingen, alleen een banneradvertentie boven aan het venster.

Als je ervoor kiest om de app te kopen, houd er dan rekening mee dat dit een abonnement is en geen eenmalige betaling. YTD is £ 7,99 (ongeveer US $ 10, AU $ 15) voor het eerste jaar en £ 22,90 (ongeveer $ 30, AU $ 40) per jaar daarna. Betalingen worden automatisch verlengd via creditcard of PayPal.

  • YTD Video Downloader voor Mac

6. ClipConverter

Gratis YouTube-video downloaden vanuit het gemak van uw browser

Deze YouTube-video-downloader is alleen online en werkt in Safari of een andere browser. Om auteursrechtelijke redenen werkt Clipconverter niet op muziekvideo's of video's die muziek bevatten, wat heel veel inhoud uitsluit. De site ontploffing je ook met omleidingen en spoort je aan om Flash Player-updates te downloaden telkens wanneer je op iets klikt.

Hoewel deze problemen vervelend zijn, is de kernfunctionaliteit van Clipconverter zeer goed: geef hem een ​​YouTube-URL, kies de kwaliteit en het bestandsformaat (inclusief audio) en maak een versie die u kunt downloaden. De conversie is snel en de resulterende bestanden hebben geen watermerk of zijn op andere wijze gecompromitteerd. Pas alleen op voor die omleidingen.

  • ClipConverter
  • Wilt u uw videoclips aanpassen? Bekijk de beste gratis video-editors voor Mac