Veel online foto-editors worden geadverteerd als het browsergebaseerde equivalent van Photoshop, maar de meeste zijn in feite erg beperkt in vergelijking met de toonaangevende software van Adobe. Voor serieuze fotobewerking zijn stickers en filters lang niet genoeg - je hebt toegang nodig tot lagen, aanpasbare penselen, maskers, bochten en nog veel meer.

De allerbeste online Photoshop-alternatieven kunnen ook worden geopend en geëxporteerd in het oorspronkelijke PSD-formaat van Adobe, zodat u kunt samenwerken met gebruikers van de desktopsoftware, of op hetzelfde moment aan hetzelfde bestand kunt blijven werken..

Met dat in gedachten, hier is onze gids voor de beste online Photoshop-alternatieven - ideaal als u een grafisch ontwerp onderweg wilt laten maken, of u hebt op dit moment niet het geld voor de desktopsoftware.

1. Fotopea

Volledig compatibel met PSD-bestanden en boordevol geavanceerde tools

Het unieke verkoopargument van Photopea is de mogelijkheid om Photoshop PSD-bestanden te openen en te exporteren - een ongewone en uiterst nuttige functie. Het gebruikt ook dezelfde sneltoetsen als Photoshop, waardoor de overgang van de ene naar de andere moeiteloos verloopt.

In tegenstelling tot sommige online Photoshop-alternatieven, is Photopea een HTML5-webapp, dus in elke moderne webbrowser zonder plug-ins..

Qua uiterlijk lijkt het erg op een iets oudere versie van GIMP, een open source desktop-fotoredacteur, wat geen slechte zaak is. Het is duidelijk, al zijn hulpmiddelen zijn gemakkelijk herkenbaar en de menu's zijn gerangschikt in een logische volgorde. U kunt tegelijkertijd aan meerdere afbeeldingen werken en ertussen schakelen met handige tabbladen.

Zoals de beste online alternatieven voor Photoshop, ondersteunt Photopea ook lagen en maskers (zowel raster als vector). Er is de gebruikelijke aanvulling op penselen en tools voor kleurbewerking, filters en geavanceerde gereedschappen voor tekstbewerking voor ontwerpwerk.

Een abonnement op Photopea verwijdert de advertenties van de site en geeft u de mogelijkheid om de ontwikkelaars uw feedback te sturen, maar de gratis versie is buitengewoon indrukwekkend. Het is moeilijk te geloven dat zo'n krachtige tool eigenlijk een web-app is.

 • Probeer Photopea

2. Pixlr-editor

Een goed ontworpen online tool voor het bewerken van alle afbeeldingstypen, inclusief PSD

Pixlr Editor kan alle meest populaire afbeeldingsbestandsformaten openen, inclusief PSD. Het kan exporteren als JPG, PNG, BMP en zijn eigen gelaagde PXD, hoewel helaas niet het oorspronkelijke formaat van Photoshop.

De interface ziet er geweldig uit, en alle verschillende tools, penselen en filters zijn waar je ze zou verwachten. Er zijn lagen en maskers, automatische en handmatige kleuraanpassingen,

Pixlr Editor is een van de meest toegankelijke online Photoshop-alternatieven die er zijn; het is beschikbaar in 28 talen en heeft een veelgestelde veelgestelde vraag.

Het enige belangrijke nadeel van Pixlr Editor - en degene die het van de bovenste plek weghoudt - is het feit dat het gebaseerd is op Flash en de ontwikkelaar heeft aangegeven dat het op een gegeven moment de overstap naar HTML5 zal maken. We weten niet wat dit betekent voor de toekomst van de krachtige online foto-editor, maar veel andere tools zijn veel slanker geworden na het aanbrengen van de verandering.

We hopen dat de Pixlr-editor niets van zijn glans zal verliezen, maar we adviseren om enkele van de alternatieven hier te laten bladwijzigen voor toekomstig gebruik, voor het geval dat.

 • Probeer Pixlr Editor

3. Polarr

Een idiosyncratische interface boordevol krachtige bewerkingsfuncties

Polarr is beschikbaar als premium desktop-tool en een gratis web-app. Zoals je zou verwachten, heeft de webversie enkele beperkingen, maar het is nog steeds een van de krachtigste alternatieven voor Photoshop die je online zult vinden.

Polarr geeft u de keuze uit 'Express'- en' Pro'-lay-outs, waarvan de laatste het meest lijkt op Photoshop. De interface is schoon en hoewel sommige van de pictogrammen in het begin enigszins verwarrend kunnen zijn (de ene voor het uploaden van je eigen foto lijkt op een downloadknop), zijn er tooltips op de muisaanwijzer die alles duidelijk maken, evenals een toetsenbord snelkoppelingen - een zeldzame functie voor een webgebaseerde foto-editor.

Hulpmiddelen zijn onderverdeeld in categorieën:

 • Aanpassingen (inclusief curven, niveaus en kromtrekken)
 • Borstels (inclusief maskers)
 • Face (mensen identificeren en hun functies verbeteren)
 • filters
 • Tekst, lijnen en vormen
 • bijsnijden

Er is ook een selectie van 'handleidingen', stapsgewijze zelfstudies waarin wordt uitgelegd hoe een bepaald effect kan worden bereikt, zoals selectieve kleuring of ontkisting.

Bewerken is niet-destructief en u kunt elke bewerking in het deelvenster Historie omkeren wanneer u maar wilt.

De spaaropties van Polarr zijn bijzonder indrukwekkend. U kunt exporteren in JPG-, TIFF- of PNG-indeling, uw eigen watermerk toepassen, kiezen uit drie kwaliteitsinstellingen en de grootte van de afbeelding desgewenst wijzigen. U kunt zelfs metadata strippen of bewerken.

Batch-export en opslag van presets zijn alleen beschikbaar als u hebt betaald voor een premium-abonnement, maar het gratis aanbod van Polarr is buitengewoon indrukwekkend als u eenmaal de ongebruikelijke workflow onder de knie hebt.

 • Probeer Polarr

4. Sumo Paint

Een geweldig Photoshop-alternatief om artistiek te worden in uw webbrowser

Sumo Paint is Flash-gebaseerd, dus u moet de relevante plug-in downloaden en toegang verlenen voordat u deze kunt gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden, legt het een zwaarder accent op het zelf maken van je eigen kunstwerk dan de andere online Photoshop-alternatieven die hier worden vermeld, maar het is nog steeds een solide keuze voor een plek om te bewerken in je webbrowser.

Sumo Paint ondersteunt lagen en biedt een breed scala aan manieren om ze te manipuleren, maar biedt op dit moment geen maskers.

Waar Sumo Paint zijn enorme keuze aan sterk aanpasbare borstels uitstraalt, met instelbaar formaat, oriëntatie, verstrooiing, zwaartekracht, plus andere opties zoals willekeurige rotatie, afvlakking en natte randen om realistische verfeffecten te creëren.

Een ander van de geweldige eigenschappen van Sumo Paint is de mogelijkheid om je creaties op te slaan op zijn cloudservers. U krijgt een link waarmee u uw werk eenvoudig online of in e-mails kunt delen.

Een Pro-abonnement zal advertenties van de site verwijderen, maar ze zijn onopvallend en zullen waarschijnlijk niet uw plezier van dit browsergebaseerde alternatief voor Photoshop bederven.

 • Probeer Sumo Paint

5. Foto-raster

Een online Photoshop-achtig programma dat gratis te gebruiken is, maar waarvoor registratie vereist is

Photo Raster is geen gelimiteerde editie van een gratis tool. In plaats daarvan vragen de makers om een ​​e-mailadres in ruil voor een gratis licentiesleutel. Als dat een prijs is die u bereid bent te betalen, lees dan verder.

Net als Photopea heeft Photo Raster veel gemeen met GIMP, maar helaas is het niet in staat om PSD-bestanden te openen of te exporteren. Het heeft echter het verwachte bereik van bewerkingstools, filters en penselen.

Helaas is Photo Raster niet zo stabiel als de andere online Photoshop-alternatieven die hier worden vermeld, en hoewel het over het algemeen betrouwbaar was in Safari en Firefox, bevroor het af en toe tijdens onze tests in Chrome.

De ontwikkelaars adviseren dat het momenteel een ontwikkelingsversie is, dus hoewel het nog niet genoeg gepolijst is om op dit moment je hoofdfoto-editor te worden, is het zeker een om in de toekomst in de gaten te houden.

 • Probeer Photo Raster
 • Zoek een gratis Photoshop-alternatief voor uw bureaublad