Als je het geluk hebt gehad om voor Kerstmis een nieuwe desktop-pc of -laptop te ontvangen, of jezelf hebt behandeld in de verkoop, moet je ervoor zorgen dat deze is uitgerust met een volledige set essentiële software. Dit kan een kostbaar proces zijn

Het hoeft echter niet zo te zijn. Vandaag kunt u uw nieuwe pc uitrusten met een volledige reeks essentiële software zonder een cent te hoeven betalen. Je hoeft ook geen kwaliteit op te offeren - deze programma's zitten allemaal boordevol functies die vergelijkbaar zijn met die van hun betalende tegenhangers.

BitDefender Antivirus Free Edition biedt uitstekende detectiepercentages en is uiterst eenvoudig te gebruiken. Er is geen ingewikkelde installatie - installeer het gewoon en laat het doorgaan met het beschermen van uw pc

Antivirus: BitDefender Antivirus Free Edition

Windows 10 wordt geleverd met eigen beveiligingssoftware in de vorm van Windows Defender. Het is een capabel programma, maar niet zonder een paar beperkingen. Misschien wel de belangrijkste hiervan is de enorme populariteit; als niemand kiest voor een programma van derden en Defender een monopoliepositie op de antivirusmarkt krijgt, wordt het het belangrijkste doelwit voor criminelen, waardoor miljoenen mensen een groter risico lopen. Het is ook lichter van functies dan veel andere gratis antivirussuites, inclusief onze voorkeursoptie: BitDefender Antivirus Free Edition.

Deze uitstekende gratis beveiligingssuite biedt allround bescherming tegen online bedreigingen, waaronder virussen, ransomware en spyware. De detectiepercentages zijn uitstekend (zoals geverifieerd in onafhankelijke tests) en de hands-off benadering betekent dat u het eenvoudig kunt installeren en vervolgens kunt laten staan ​​om uw pc te beschermen zonder verdere invoer. Het is een uitstekend beveiligingspakket en onze keuze voor het beschermen van onze eigen machines.

 • BitDefender Antivirus Free Edition beoordeling
 • Download BitDefender Antivirus Free Edition
 • De beste gratis antivirussoftware

Je hebt alleen maar een haarbreedte van catastrofaal gegevensverlies, dus zorg ervoor dat je meest waardevolle bestanden worden beschermd met EaseUS ToDo Backup

Back-up software: EaseUS ToDo Backup Free

Het is niet leuk of opwindend, maar een regelmatige back-uproutine is een goede gewoonte om je nieuwe pc te leren kennen. Zijn schijven zijn (hopelijk) ver verwijderd van het falen, maar je weet nooit wanneer je per ongeluk iets belangrijks overschrijft, het slachtoffer wordt van een virus- of ransomware-aanval, je apparaat wordt gestolen of op de grond slaat in een post met whiskey -Cristmasongeval.

De enige verdediging tegen dergelijke tegenspoed is een goede back-uproutine en EaseUS Todo Backup Free is een briljant gratis programma dat een mogelijk saai karwei ongelooflijk eenvoudig maakt.

Hiermee kunt u een back-up maken van uw volledige systeem of een selectie van uw belangrijkste bestanden, en de slimme planning zorgt ervoor dat er back-ups worden gemaakt op tijdstippen die u niet zullen storen..

EaseUS ToDo Backup Free bevat zelfs compenserende maatregelen als een back-up om welke reden dan ook wordt gemist (bijvoorbeeld als uw pc is uitgeschakeld) en kan deze automatisch uitschakelen zodra deze is voltooid. Krijg goede gewoonten en installeer deze geweldige gratis back-upsoftware onmiddellijk op je nieuwe pc.

 • EaseUS ToDo Backup Gratis review
 • EaseUS ToDo Backup gratis downloaden
 • De beste gratis back-upsoftware

De nieuwe Firefox Quantum is sneller dan ooit en laadt vaak pagina's sneller dan Google Chrome

Webbrowser: Mozilla Firefox

2017 was het jaar waarin Mozilla weer groeide en het gevecht naar Google en Microsoft met Firefox Quantum op zich nam. Deze nieuwe versie van Firefox biedt een volledige herbouw van de codebasis en is de grootste update sinds de eerste release in 2004.

Dat betekent voor u een enorm verbeterde snelheid en een interface die opnieuw is ontworpen om u gelikter en nippiger te voelen dan zijn rivalen.

Mozilla heeft ook de manier gemoderniseerd waarop Firefox-uitbreidingen werken, waardoor ze de mogelijkheid hebben om de basiscode van de browser te wijzigen. Dit betekent dat u minder snel in de problemen komt met mogelijk schadelijke extensies of slecht geschreven extensies die de browser traag of instabiel maken..

De combinatie van snelheid, veiligheid en stabiliteit van Firefox maakt het onze eerste keuze voor uw nieuwe pc. Om het standaard in Windows 10 te maken, download en installeer het, typ 'Kies een standaard webbrowser' in het zoekvak en selecteer het in de vervolgkeuzelijst..

 • Mozilla Firefox-recensie
 • Download Mozilla Firefox
 • De beste webbrowser

WPS Office Free ziet eruit en voelt net als de nieuwste versie van Microsoft en bevat nu 1 GB gratis cloudopslag voor uw documenten

Office-software: WPS Office gratis

Uw nieuwe pc wordt waarschijnlijk geleverd met een proefversie van Microsoft Office 365, maar tenzij u een licentie hebt gekregen, heeft u een nieuwe kantoorsuite nodig als de demaperiode is afgelopen.

De open source-opties LibreOffice en Apache OpenOffice zijn geweldig, maar voor je glanzende nieuwe pc raden we WPS Office Free aan. Het is slim, glad en biedt alles wat u nodig hebt om met tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties te werken. Als je ooit een moderne versie van Office hebt gebruikt, is er helemaal geen leercurve; de lint-gebaseerde interface zal onmiddellijk bekend zijn.

Een paar maanden geleden besloot de ontwikkelaar van WPS Office Free, Kingsoft Office Software, nog genereuzer te zijn door een paar uitstekende PDF-tools in te zetten, plus 1 GB gratis cloudopslag voor het maken van back-ups en het delen van je werk.

U ziet af en toe een advertentie voor de premiumversie van de suite, WPS Office, maar ze zijn onopvallend en komen nooit tussen u en uw werk terecht.

 • WPS Office Free review
 • WPS Office gratis downloaden
 • De beste gratis kantoorsoftware

Photo Pos Pro ziet er niet alleen geweldig uit, het is een uitstekende gratis foto-editor die ideaal is voor ervaren gebruikers en beginners

Foto-editor: Foto Pos Pro

Als u op zoek bent naar een gratis alternatief voor Adobe Photoshop, dan is GIMP (het GNU Image Manipulation Program) de tool voor u.

Voor iedereen met een nieuwe pc of laptop raden we Photo Pos Pro aan. Het biedt een keuze aan interfaces (Novice en Pro), die beide slim, goed ontworpen en gemakkelijk te navigeren zijn. De optie Novice is ontworpen met toegankelijkheid in het achterhoofd, met de nadruk op praktische filters die uw foto's een boost geven met een enkele klik.

De Pro-interface is een veel geavanceerdere zaak die meer gemeen heeft met betaalde fotobewerkingssoftware. Er is ondersteuning voor lagen en maskers voor geavanceerde bewerkingstaken, je kunt curven en niveaus handmatig aanpassen, er is een uitstekende selectie aan penselen en een helende tool, en je kunt zelfs in batches bewerken en scripts maken om tijd te besparen.

Het enige nadeel van Photo Pos Pro is dat je alleen kunt exporteren met een maximale resolutie van 1.024 x 2.014 pixels. Dit is prima om foto's online te delen, maar als je je werk wilt afdrukken, moet je upgraden naar Photo Pos Pro Premium (momenteel met een korting van $ 29,90, £ 24,54, AU $ 42,77) of een alternatief bekijken zoals GIMP of Paint .NETTO.

 • Photo Pos Pro review
 • Foto Pos Pro downloaden
 • De beste gratis foto-editors

Het is heel gemakkelijk om per ongeluk een belangrijk bestand te verwijderen, maar als je Recuva bij de hand hebt, is de kans groot dat je het kunt ophalen. Download en installeer het nu voordat het noodlot toeslaat.

Bestandsherstelprogramma: Piriform Recuva

U hebt zojuist een glanzende nieuwe pc of laptop uit het geheugen genomen en overgedragen naar al uw belangrijkste bestanden. Gegevensherstel is waarschijnlijk het laatste waar u aan denkt, maar het is maar al te gemakkelijk om per ongeluk een van die essentiële bestanden te verwijderen als u alles ordelijker maakt, of maak later een eenvoudige maar kostbare fout met de Prullenbak..

Nadat u iets hebt verwijderd, moet u snel handelen om het te herstellen voordat de ruimte op de vastgelegde schijf wordt overschreven door nieuwe gegevens. Het installeren van een bestandhersteltool nadat de gegevens al verloren zijn, zou precies dat kunnen doen, dus je moet te allen tijde een herstel-app geïnstalleerd hebben zodat je snel kunt handelen als het ergste gebeurt.

Piriform Recuva biedt zowel snelle als diepe scans, waardoor u de beste kans heeft om uw verloren bestanden te vinden en te herstellen. Alles wat het vindt, wordt geëtiketteerd met behulp van een verkeerslichtsysteem, zodat je weet dat het volledig herstelbaar is. Pak het nu en wees voorbereid; het maakt nauwelijks een deuk in de opslag van uw nieuwe pc en het kan een echte reddingsboei zijn.

 • Piriform Recuva-beoordeling
 • Piriform Recuva downloaden
 • De beste gratis software voor het herstellen van bestanden

VLC Media Player kan vrijwel elk bestand of elke gewenste stream afspelen zonder de noodzaak om extra codecs te downloaden

Mediaspeler: VLC Media Player

Het belangrijkste kenmerk van een mediaspeler is de mogelijkheid om elk video- of audiobestand aan te pakken dat u erover kunt gooien, zonder dat u tijd hoeft te verspillen met het downloaden van codecs en add-ons. In dit opzicht is VLC Media Player onverslaanbaar. Open gewoon een bestand en je kunt bijna garanderen dat VLC het meteen kan spelen - geen gedoe.

Het is echter niet alleen maar een simpele speler - verre van dat. Hoewel het briljant is vanaf het moment dat je het installeert, is VLC ook enorm aanpasbaar, waardoor je vrijwel elk aspect van hoe je media eruit ziet en klinkt, kunt configureren, of je nu muziek speelt terwijl je op een laptop werkt of geniet van een 4K-film op een verbonden tv.

VLC is compatibel met elk besturingssysteem, dus het is ook geweldig als je onlangs de gelukkige ontvanger van een macOS-, iOS- of Android-apparaat bent geweest.

 • Beoordeling van VLC Media Player
 • Download VLC Media Player
 • De beste gratis mediaspelers

Windows 10 komt niet met zijn eigen videobewerkingssoftware, dus neem Shotcut gratis en wees klaar voor de volgende keer dat je een clip wilt klaarmaken voor Facebook of YouTube

Video-editor: Shotcut

Windows wordt niet langer geleverd met een ingebouwde video-editor, maar hoe ga je de video's van je telefoon klaarzetten om zonder Facebook te uploaden naar Facebook of YouTube? Het is een vrij grote omissie, maar een die kan worden verholpen door een kopie van Shotcut te pakken.

Het is niet de meest krachtige gratis video-editor in de buurt (dat zou de buitengewone Lightworks zijn), maar het is wat Windows Movie Maker zou kunnen zijn geworden als het niet een vroegtijdige dood was gestorven. De eerste keer dat u het opstart, klikt u op de knoppen 'Afspeellijst' en 'Tijdlijn' en het zal zich meteen vertrouwd gaan voelen. Importeer uw videoclips, audiobestanden en foto's, sleep ze op hun plaats op de tijdlijn en u bent klaar om te beginnen met bewerken. Er is een grote keuze aan filters (zowel audio als video) en alles is duidelijk uitgelegd.

Shotcut is een volledig gratis opensourceproject, maar het is beter ontworpen dan sommige betaalde videobewerkingstools. Een geweldige aanvulling op uw nieuwe pc of laptop.

 • Shotcut-beoordeling
 • Shotcut downloaden
 • De beste gratis video-editor